Adilcevaz Ortaokulu

Vizyon: Milletimize daha iyi yaşam şartları sağlayabilmek için ülkemize hizmet edecek; ülkemizin, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girmesini sağlayabilecek hizmetlerde bulunacak bireyleri, üst eğitim kurumlarına hazırlayan, çağdaş altyapısı ve öncü uygulamalarıyla dünyada örnek alınan eğitim kurumlarından biri olmak.

Misyon: Atatürk ilkelerine ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli, sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe, karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, girişimci, yapıcı, yaratıcı, topluma karşı sorumluluk duyan, insan haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getirmiş kişiler yetiştirmektir. Biz bunlara inanan insanlarız, bunları yapmak için varız ve bu doğrultuda mesai harcayarak insanımızı mutlu kılmak için çalışıyoruz. Milli ve manevi duygularla öğrencilerimizin her türlü becerilerini dikkate alarak eğitim ve öğretimimizi sağlamaktayız.

Başarılar:

Saatler: 8.30-15.30
Isınma: kalorifer
Yabancı Dil:
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %100
Sportif Etkinlikler: basketbol spor dalı için pota mevcut
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları: